Kefír - salaktalanító és béltisztító
 
 Elődeink kezdetben nem tudatosan savanyították a tejtermékeket, hűtés hiányában erjedt meg a tej. Idővel azonban rájöttek a kefir és a joghurt egészségügyi szempontból előnyös tulajdonságaira. A kefir valószínűleg a törököktől származik, a név a keif szóra vezethető vissza, melynek jelenése: élvezetes, kellemes.
A kefirt jó minőségű pasztörizált tejből állítják elő. A tejsavbaktériumok mellett élesztőgombát is tartalmaz, ez utóbbinak köszönhetően kis mennyiségű alkohol és szén-dioxid is képződik az erjedés során.
A savanykás ízű, enyhén élesztőszagú kefir szénsavtartalma miatt üdítő, egészséges és tápláló. A probiotikus kefirek nagy előnye, hogy segítenek helyreállítani a bélflóra egyensúlyát. Fogyasztásuknak köszönhetően olyan jótékony hatású bélbaktériumok telepedhetnek meg újra az emésztőrendszerben, melyeknek száma az alkoholfogyasztás, antibiotikum-kúra vagy a különféle stresszhatások következtében jelentősen csökken.
A kefir segít a bélrendszer salaktalanításában, felpörgeti az anyagcserét, megszünteti a székrekedést. A B2-, illetve B12-vitaminban gazdag táplálék fogyasztásával támogatod az immunrendszert, csökkentheted a vér koleszterinszintjét, helyreállíthatod a gyomor és a bélrendszer működését.

 Fogyaszthatjuk édes - gyümölcs  és sós - fűszer adalékok hozzáadásával!