Miért fogyasszuk a Pi Vizet?

A rendezett víz nagyobb információcserét tesz lehetővé az egységek között, például a sejtek és a fehérjék között. A fehérjék rendezett rendszere az élet alapja. Az anyagok különböző információkat képesek tárolni történetükről (pl. haj analízis), de a jelenlegi tudomány ezeket tökéletesen, megbízhatóan nem képes olvasni. A kutatások szerint az élőlényekben a Pí-víz memóriarendszere képes az információk tárolására és közvetítésére.
A Pí-víz állandó fogyasztása egészségesnek és betegnek egyaránt számos előnnyel jár:
- többlet energiát közvetít, szabályozza az életfolyamatokat
- segíti a szervezet méregtelenítését
- erősíti az immunrendszert
- gátolja a kórokozók terjedését a szervezetben
- fokozza a sérült sejtek, szövetek helyreállítását
- csökkenti a stressz-érzékenységet
- növeli a teherbíró képességet
- lassítja az öregedést 

A víz fogyasztásának hatása pár hét után észlelhető. A javasolt mennyiség napi 1,5-2 liter bármilyen formában. (ivóvíz, leves, tea stb). A hatás csak rendszeres fogyasztás mellett érvényesül. Káros mellékhatása nem ismert.
A mesterségesen előállított Pí-víz jellemzői:
- kémiailag tökéletesen tiszta, forrásvíz minőségű
- frissítő hatású ivóvíz
- kiváló oldószer, stabil nem poshadó víz
Fizikai tulajdonságai is eltérnek a vezetékes vízétől. Más a viszkozitása, felületi feszültsége, vezetőképessége, dielektromos állandója, infravörös fényelnyelése. A Pí-víz megközelítőleg rendezett szerkezetű víz. Az életerő energetikai állapotának visszaszabályozása, vezérlése az élő szervezetben lévő víz szerkezetváltozásain keresztül valósul meg.