BIOFOTONOK

 A modern tudomány egyik fontos felfedezése a biofotonok szerepének a felismerése.
A biofotonok az élő,illetve a nyers táplálkozás során jutnak a szervezetükbe.
Jelentős antioxidáns,szabadgyök semlegesítő hatással!
A szervezetünk számára nélkülözhetetlenek a biofotonok
 az elfogyasztott tápanyagokat felépítő sejtek sejtmembránjaiból, 
illetve a sejtmagon belül található kromoszómák DNS-éből kilépő belső informatikai jelek. 
 Ezek a jelek szabályozzák a szervezetünkben lejátszódó anyagcsere-folyamatokat. 
A biofotonok minőségétől és mennyiségétől függ, 
hogy milyen anyagcsere-folyamatok zajlanak a sejtekben és így a test egészében. 
Ha szervezetünkbe nem kerül elég vagy megfelelő minőségű biofoton, anyagcserénk könnyen felborul.
A nyers élelmiszerek sejtjei a kutatások szerint sokkal több biofotont bocsátanak ki, mint a feldolgozott (főzött-párolt stb.) ételekéi, ezért rendkívül fontos, 
hogy minél több nyers zöldséget és gyümölcsöt fogyasszunk. 
A biofotonok kiáramlása az éppen osztódó és pusztuló sejtekből a legnagyobb. 
Mivel a táplálék lebomlása a szájban kezdődik, ezért ez a biofotonok kiáramlásának ideális helye.
 A szájban rendkívül sok elektromosan aktív pont található, ezek energiarendszerünk "kiskapui", melyeken keresztül a biofotonok közvetlenül energiarendszerünkbe juthatnak.
 Emiatt fontos az is, hogy alaposan rágjuk meg az ételt, hiszen ezzel jelentősen növelhetjük a szervezetünkbe jutó biofotonok mennyiségét. 
Addig kell minden falatot megrágni, amíg még érezzük az eredeti ízét, mivel ez azt is jelenti, hogy még mindig távozik el belőle a szervezetünk számára oly fontos biofoton.

Az ételeink biofoton szintje fontos érték, miszerint az egész szervezet sejtanyagcsere minőségét meghatározzák:

50% alatt kóros mértékű hiány
50-75% elfogadható
75-100 megfelelő mennyiség is minőség

A biofoton szintmérésre ajánlott egy biofoton szkennel nevű készülék, mely alkalmas a bőr -hám és irha karotinoid szint mérésére!