BIOFOTONOK
A modern tudomány egyik fontos felfedezése a biofotonok szerepének a felismerése.
A biofotonok az élő,illetve a nyers táplálkozás során jutnak a szervezetükbe.
Jelentős antioxidáns,szabadgyök semlegesítő hatással!
A
szervezetünk számára nélkülözhetetlenek a biofotonok
az elfogyasztott
tápanyagokat felépítő sejtek sejtmembránjaiból,
illetve a sejtmagon
belül található kromoszómák DNS-éből kilépő belső informatikai jelek.
Ezek a jelek szabályozzák a szervezetünkben lejátszódó
anyagcsere-folyamatokat.
A biofotonok minőségétől és mennyiségétől függ,
hogy milyen anyagcsere-folyamatok zajlanak a sejtekben és így a test
egészében.
Ha szervezetünkbe nem kerül elég vagy megfelelő minőségű
biofoton, anyagcserénk könnyen felborul.
A
nyers élelmiszerek sejtjei a kutatások szerint sokkal több biofotont
bocsátanak ki, mint a feldolgozott (főzött-párolt stb.) ételekéi, ezért
rendkívül fontos,
hogy minél több nyers zöldséget és gyümölcsöt
fogyasszunk.
A biofotonok kiáramlása az éppen osztódó és pusztuló
sejtekből a legnagyobb.
Mivel a táplálék lebomlása a szájban kezdődik,
ezért ez a biofotonok kiáramlásának ideális helye.
A szájban rendkívül
sok elektromosan aktív pont található, ezek energiarendszerünk
"kiskapui", melyeken keresztül a biofotonok közvetlenül
energiarendszerünkbe juthatnak.
Emiatt fontos az is, hogy alaposan
rágjuk meg az ételt, hiszen ezzel jelentősen növelhetjük a
szervezetünkbe jutó biofotonok mennyiségét.
Addig kell minden falatot
megrágni, amíg még érezzük az eredeti ízét, mivel ez azt is jelenti,
hogy még mindig távozik el belőle a szervezetünk számára oly fontos
biofoton.
Az ételeink biofoton szintje fontos érték, miszerint az egész szervezet sejtanyagcsere minőségét meghatározzák:
50% alatt kóros mértékű hiány
50-75% elfogadható
75-100 megfelelő mennyiség is minőség
A
biofoton szintmérésre ajánlott egy biofoton szkennel nevű készülék,
mely alkalmas a bőr -hám és irha karotinoid szint mérésére!