Mediterrán sós keksz
Hozzávalók:
400 g liszt,
100 ml tej,
100 ml extra szűz olívaolaj,
egy csipet só,
egy kiskanál
sütőpor,
10-12 szem szeletelt spanyol fekete olajbogyó,
egy kiskanál
oregánó,
2 kanál érett juhsajt reszelve
Elkészítés:
Összekeverjük a lisztet, a sütőport, hozzáadjuk a sót, az
olajat és a tejet.
Addigra gyúrjuk, míg sima masszát kapunk.
A tésztából
cipót formázunk, és folpackba csomagolva a hűtőben pihentetjük egy-két
órát.
Hozzágyúrjuk az olajbogyót, az oregánót és a sajtot.
Nyújtás előtt
liszttel hintjük a gyúródeszkát és a nyújtófát.
A kinyújtott tésztából
kiszaggatjuk a kekszeket, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
Előmelegített sütőbe tesszük, és 200 fokon arany barnára sütjük.