Rakott cukkini

Most van a cukkini szezonja. 
Ez a csodálatos zöldség, egy tökfajta, a semleges ízével alkalmas arra, 
hogy a saját ízlésünk szerint fűszerezve a lehető legváltozatosabb ételeket készítsük el belőle. 
Szeretnék bemutatni pár lehetséges variációt.

Töltött cukkini: a már elég nagyra nőtt cukkini egyik felhasználási módja. 
Lehet vegetáriánus módon fűszerezett túróval, tojással készített töltelékkel megtömni, 
vagy ízlés szerint darált hússal, és megsütni. 
Mindkét variáció tetejére mehet tejföl vagy sajtszelet.

A rakott cukkini elkészítése hasonló a rakott káposztáéhoz, csak arra kell vigyázni, 
hogy ne szeleteljük túl vékonyra, mert sok levet ereszt és elázik az egész. 
Kivajazott jénai tálba legalulra kerül a prézli, utána a cukkini, főtt rizs, darált hús, cukkini és a tejföl.
Vigyázzunk, a cukkini hamar megfő, ezért a hozzávalókat előre elkészítjük, a húst hagymán megpirítjuk és megfűszerezzük.