Kapros cukkinis krémleves
- 3-4 kicsi, zsenge cukkini
- 2 újhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 kis csokor kapor
- zöldség alaplé vagy biovegeta
- 2 dl natúr joghurt
- só, bors
- A túrógaluskához
- 12 dkg túró
- 1 tojás
- 4 dkg zabpehelyliszt
- só, kapor
Elkészítés
Olajon
megpároljuk a fölkarikázott újhagymát, hozzáadjuk a mosott, felkockázott
cukkinit,
az egészet átforgatjuk.
az egészet átforgatjuk.
Felöntjük annyi zöldség alaplével, amennyi épp ellepi.
Alaplé híján biovegetát is használhatunk.
Apróra vágjuk a leöblített kaprot, a leveshez adjuk a nagyobbik részét, és
sózzuk, borsozzuk.
Puhára főzzük a cukkinit, majd turmixoljuk, beleöntjük a
joghurtot, és simára keverjük.
Hozzáadunk annyi vizet, hogy közepes sűrűségű
levest kapjunk. Újra fölforraljuk, félretesszük.
Míg a cukkini párolódik, a túrógaluskához összekeverjük az áttört túrót tojással, liszttel,
Míg a cukkini párolódik, a túrógaluskához összekeverjük az áttört túrót tojással, liszttel,
kevés sóval és a maradék aprított kaporral.
A
hagyományos galuskával azonos sűrűségűnek kell lennie.
Állni hagyjuk, majd
hideg vízbe mártott kis kanállal forró, sós vízbe szaggatjuk.
Pár percig főzzük, azután leszűrjük.
Pár percig főzzük, azután leszűrjük.
A kész krémlevest a galuskával tálaljuk.