Kapros cukkinis krémleves


  • 3-4 kicsi, zsenge cukkini
  • 2 újhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 kis csokor kapor
  • zöldség alaplé vagy biovegeta
  • 2 dl natúr joghurt
  • só, bors
  • A túrógaluskához
  • 12 dkg túró
  • 1 tojás
  • 4 dkg zabpehelyliszt
  • só, kapor

Elkészítés


Olajon megpároljuk a fölkarikázott újhagymát, hozzáadjuk a mosott, felkockázott cukkinit,
az egészet átforgatjuk. 
Felöntjük annyi zöldség alaplével, amennyi épp ellepi. 
Alaplé híján biovegetát is használhatunk. 
Apróra vágjuk a leöblített kaprot, a leveshez adjuk a nagyobbik részét, és sózzuk, borsozzuk. 
Puhára főzzük a cukkinit, majd turmixoljuk, beleöntjük a joghurtot, és simára keverjük. 
Hozzáadunk annyi vizet, hogy közepes sűrűségű levest kapjunk. Újra fölforraljuk, félretesszük.
Míg a cukkini párolódik, a túrógaluskához összekeverjük az áttört túrót tojással, liszttel, 
kevés sóval és a maradék aprított kaporral. 
A hagyományos galuskával azonos sűrűségűnek kell lennie.
Állni hagyjuk, majd hideg vízbe mártott kis kanállal forró, sós vízbe szaggatjuk.
Pár percig főzzük, azután leszűrjük. 
A kész krémlevest a galuskával tálaljuk.