Spárgakrémleves
Hozzávalók:
- kb 1,2 literhez:
- 50 dkg spárga (zöld vagy fehér)
- 1 közepes krumpli - kockázva
- 1 kis vöröshagyma - finomra vágva
- 4 dkg vaj, vagy Rama
- kevés ételízesítő
- őrölt fehérbors
- cukor
- citromlé
- só
Elkészítés:
A spárgák fejrészét kb. 4-5 cm hosszúságban levágom, félreteszem. A szárát az esetleges fás részektől megtisztítom, darabolom.
A vajat felhevítem, üvegesre dinsztelem benne a vöröshagymát, beleteszem a spárga szárát és a krumplit, felengedem annyi vízzel amennyi ellepi, sózom, puhára főzöm. A levest a zöldségekkel turmixgépben krémesre aprítom.
Újraforralom, felengedem annyi vízzel, amilyen sűrűségű levest szeretnék, beledobom a spárgák félretett gyenge fejrészét, kb. 5 percig főzöm, hogy kicsit roppanós maradjon. Közben ízesítem a kedvenc ételízesítőmmel, borssal, pici cukorral, citromlével, majd tálalom.
A vajat felhevítem, üvegesre dinsztelem benne a vöröshagymát, beleteszem a spárga szárát és a krumplit, felengedem annyi vízzel amennyi ellepi, sózom, puhára főzöm. A levest a zöldségekkel turmixgépben krémesre aprítom.
Újraforralom, felengedem annyi vízzel, amilyen sűrűségű levest szeretnék, beledobom a spárgák félretett gyenge fejrészét, kb. 5 percig főzöm, hogy kicsit roppanós maradjon. Közben ízesítem a kedvenc ételízesítőmmel, borssal, pici cukorral, citromlével, majd tálalom.