MEDITERRÁN ÉTREND AZ ÖREGEDÉS ELLEN

Tudományos kutatások és felfedezések megállapították, hogy a sejtek káros anyagcsere folyamatai az úgynevezett 'oxidatív stressz' szabadgyökök keletkezéséhez vezet.
Ezáltal károsulnak a sejtek fontos anyagcsere folyamai és szív és érrendszeri problémák, érelmeszesedés keletkezik, esetleg degeneratív sejtosztódás, azaz daganat képződés.
Az egészség megőrzés és a káros folyamatok helyreállítása lehetséges a MEDITERRÁN étrend segítségével.

 
MEDITERRÁN ÉTREND PIRAMIS
 
Alapelvek
 
~ használjunk hidegen sajtolt olajakat, főként olívaolajat, kerülvén az állati eredetű zsíradékokat
~ teljeskiőrlésű lisztből készült pékáruk és durum lisztből készült tészták fogyasztása ajánlott, valamint rost dús gabonafélék fogyasztása, melyek csökkentik a vér koleszterin szintjét
~ zöldség és gyümölcs fogyasztás, ami vitamin és ásványi anyagokat juttat a szervezet egészséges egyensúlyához
~ sovány húsok és halak fogyasztása ajánlott, kerülvén a zsíros és bő olajban sült húsok fogyasztását
~ tejtermékek közül a sovány sajtok és a fermentált tejtermékek - a joghurt és kefir fogyasztása
~ fontos része a mediterrán életformának a jókedv és a jó társasági élet, a levegő és a mozgás is!
 
Ajánlások
 
A mediterrán étrend antioxidáns és érvédő anyagokat tartalmaz.
Sok telítetlen zsírsavakat és vitaminokat és ásványi anyagokat juttat a szervezetbe.
Ezáltal gátolván a degeneratív folyamatokat és az öregedést.
 
'Az ember feláldozza az egészségét, hogy pénzt szerezzen,
utána pedig a pénzét, hogy visszaszerezze az egészségét.'

Vigyázzunk szívünk egészségére - éljünk tudatosan!