Borsófőzelék - ahogyan a Nagymamám készítette



Nagymamám borsófőzeléke

Hozzávalók

fejtett cukorborsó
olaj
barnacukor 
hagyma
foghagyma
sűrítéshez tej és étkezési keményítő

Elkészítése 

 olajon egy fej hagymát megpárolunk
amikor a hagyma kezd üvegesedni kevés barnacukrot karamellizálunk 
hozzáadjuk a fejtett zöldborsót, néhány gerezd foghagymát és tovább pároljuk
kevés ételízesítőt adunk hozzá
majd víz hozzáadásával tovább főzzük 10-15 percig
sűrítésre étkezési keményítőt és tejet összekeverünk és hozzáadjuk
néhány perc alatt összeforr és elkészült a finom rántás nélkül készült főzelék
kellemes - enyhén foghagymás ízű, a borsó édes ízét tovább fokozza a kevés barna cukor
tükörtojással tálaljuk

Jó étvágyat - jó egészséget!