PI VÍZ - AZ ÉLET VIZE




Mi is a pi-víz?

A Pi-vizet a növények fiziológiájának tanulmányozása során ismerték fel. Ha megfigyeljük a fakadó rügyeket, nem tudjuk megállapítani, hogy melyikből lesz virág, vagy levél. 
Doktor Shoji Yamasita kutató és társai a megfigyelések nyomán rájöttek, hogy az élő víz, melyet a növények tartalmaznak, fontos szerepet játszik a virágrügy differencializációjában és az egészséges növekedésben. Elnevezték pi-víznek, amely nagyon hasonló az élő vízhez. A Japán tudomány fantasztikus terméke a pi-víz. Európában először Magyarországra került, szinte egy időben az USA-val, Kanadával.
Az egészségi állapotunk helyreállítására, az optimális egészségi állapot fenntartásához rendszeresen kell fogyasztani. Az életvíz három napig tartja 100%-os energetikai hatását, következő 3 napig fokozatosan csökken 70%-ig és folyamatosan tartja hatását (1 hónapos víz sem romlott még). Az életvíz hatása megmarad a főzés során. Mellékhatás nincs. 

A PI víz hatása az élő szervezetre:

A PI víz állandó fogyasztása egészségesnek és betegnek egyaránt számos előnnyel jár, alkalmas az élő szervezetek bioenergiával való folyamatos feltöltésére.
•Szabályozza az életfolyamatokat, és hatékonyabb működést biztosító többletenergiát közvetít
•Segíti a szervezet méregtelenítését
•Erősíti az immunrendszert, növeli az ellenálló képességet a betegségekkel szemben
•Gátolja a kórokozók terjedését a szervezetben
•Fokozza a regenerálódást, a sérült sejtek, szövetek helyreállítását
•Javítja az alkalmazkodó képességet
•Növeli a teherbíró képességet
•Szaporasági indexet növeli
•A táppénzes órák száma, folyamatos visszajelzésekkel kontrollálva csökken (20%)

EGY KORTY CSODA A PI-VÍZ!
Dr. Makino a Japán Institut of Bio-Energy professzora és Dr. Fülöp László agrárkutató, személyes tudományos kapcsolata folytán kerülhetett az életvízgyártó készülék hazánkba. A Japán kutatók Szentgyörgyi Albert elméleti eredményeinek továbbfejlesztésével jutott el az életvíz előállításához. Ha közönséges csapvizet a periódusos rendszer elemeit jelentő kerámiákon folyatják keresztül, csodálatos hatású vízhez jutnak, amit pi-víznek, mindennapi szóhasználatban életvíznek neveztek el.

Emberi vonatkozásban, bár a pi-víz nem gyógyszer, azonban optimális egészségmegőrző állapot kialakítására képes, mégpedig:
•Csökkenti a stressz-érzékenységet.
•A sportolók fizikai, pszichikai és stressztűrő képessége fokozódik.
•Az életvíz bizonyos idegrendszeri betegségeket látványosan helyreállít.
•A kutatók állítása szerint, akik gyermekkortól kezdve fogyasztják, igen aktív, hosszú és egészséges életre számíthatnak, kb. 120 évre.
•Készülnek kozmetikumok a bőr tökéletes regenerálására, a ráncok megszüntetésére a pi-vízzel, sőt olyan is, amelynek nyomán a sebek hegmentesen meggyógyulnak.
•Az életvizet rendszeresen fogyasztók nem kapják meg az influenzát, és ellenállóak lesznek a fertőző betegségekkel szemben.
•Az életvízzel sikeres kísérleteket folytatnak a rákos megbetegedéssel szemben (Japánban -USA-ban).

Az állatvilágban hasonló jó hatást értek el sertéseknél. A sertések stresszérzékenysége csökken, 25%-kal kevesebb takarmányt igényelnek a felneveléshez. A betegségekkel szemben ellenállóak lesznek. Az alom és a mély alom is ammónia szagmentessé válik.

A víz legfontosabb feladatai a szervezetben:

• A víz szállítja a tápanyagokat a sejtekhez.
• A víz eltávolítja az anyagcsere során keletkezett felesleges termékeket.
• A víz karbantartja a sejtek elektromágneses teréhez szükséges elektron és protonszintet.
• A víz párásítja a levegőt, amit belélegzünk.
• A víz teszi rugalmassá az izületeket a csontok összekapcsolásához.
• A legfontosabb szerveinket védő rugalmas burkot víz alkotja.

A víz szerepe az emberi testben

Az újszülöttek kb. 75-80%-át víz képezi.
A felnőttek testének kb. 60-70%-a víz, pl. egy 80 kg súlyú felnőtt szervezet kb. 54 l vizet tartalmaz.
Az agy 78%-a, a vér 86%-a, a szív 77%-a, a máj 84%-a, az izmok 70%-a víz.

Egy ember évente több mint 1000 liter folyadékot megiszik, és a veséken naponta 180 liter testnedv folyik át.

 Pi-víz előállítása:

29694_pi-vz_kp.jpg

 
A Pi víz előállítása az alábbi technológiai lépések végrehajtásával történik

Az 1. fázis a vízben lévő lebegő szennyeződések kiszűrése. Ez egy 2 mikronos viaszhenger szűrő segítségével történik, amelyen nagyon apró réseken áramlik át a víz, felfogva a legapróbb fizikai szennyeződéseket is, ellenben a fontos nyomelemeket, ásványanyagokat (kalcium, magnézium, nátrium és az egyéb fontos nyomelemek) még átengedi.

A 2. fázis az aktív-szénszűrő alkalmazása. Itt egy műanyag átlátszó plexi csőszerkezet aktív-szén darabkákkal van megtöltve, amely felfog minden íz- és szaganyagot, és a vegyi szennyeződéseket (halogénezett metánszármazékok, ammónia, klór és egyéb méreganyagok, stb.), amelyek a vízben esetlegesen előfordulhatnak.
A 3. fázis a víz energetizálása. Az Mi-8 Life Energy Aqua Erius készülék, mely a folyamat legfontosabb eleme, a beáramlott tisztított vizet redukálja Pi vízzé. A készülékben kerámia és nemesfém golyók mozognak a vízárammal egy ellentétes pólusú közegben, amely rendezi a víz molekuláit, és azokat többletenergiával tölti fel. Az aktiválást a készülék két lépcsőben végzi. Az első lépésben előaktiválja a vizet, majd erős Pi-energia mezőben energetikailag feltölti. A második lépcsőben a keletkezett örvény energiákat és a kismértékű ionizációt a B.C.S. kerámiák, felületükön megkötik.

A 4. és egyben utolsó fázis a csírátlanítás. A csírátlanító, baktériummentesítő berendezésben egy ultra-viola lámpával van megvilágítva az átfolyó víz. Az ultraibolya sugárzásról tudni kell, hogy a baktériumokat és az élő mikroszervezeti egységeket inaktiválja, hogy a víz tökéletesen tiszta állapotban maradjon. Végeredményként egy tiszta, enyhén lúgos kémhatású, forrásvíz minőségű vizet kapunk, melyben az eredeti ásványi anyag tartalom megmaradt.

                                      Mit jelent az ionizált lúgos víz, és miért nagyon jó a szervezetnek?

Ha az emberi test elsavasodik, élettanilag egy savas közegben tartott vaslemezhez kezd hasonlítani- azaz berozsdásodik. Ez számos egészségügyi probléma és súlyos betegség (pl. rákos daganatok, candida, allergia, elhízás) elsődleges táptalaja lehet.

A legtöbb betegséget okozó baktériumnak a savas közeg a melegágya. Egy egyszerű képpel szemléltetve, olyan mintha egy úszómedencének a pH-ja túl alacsony, amiben az algák és egyéb baktériumok elszaporodnak. A mai szintetikus világunk, a rohanó életmódjával magával hozta a gyors és "egyszerű" élelmiszereket és üdítőitalokat, amelyek miatt a szervezet egyre több savas anyagot kénytelen elszenvedni, aminek következtében a szervezetben egyre több savféleség halmozódik fel. (Pl.: szénsav, tejsav, zsírsavak, húgysav stb.) A savtúltengés következtében a betegségeket előidéző baktériumok szaporodásnak indulnak, ami konkrét betegségeket válthat ki. (*REFLUX betegség, torokbetegségek, gyomorbetegségek, vesebetegségek, húgycsőgyulladások, allergiák, depresszió, izületi megbetegedések, krónikus fáradtság stb.) A másik világszinten kialakult probléma pedig az, hogy a felhalmozódó savak nagy része, a zsírban kötődnek meg, ezért a legtöbb elhízásnak is a savak a konkrét felelősei. Orvosi kutatások bizonyítják, hogy a szervezet savtúltengését rendszeres lúgos víz fogyasztásával helyre lehet állítani, ami legtöbb esetben a kialakult betegségeket inaktiválja, ráadásul napokon belül a közérzetet is helyreállítja. Több hetes rendszeres fogyasztásánál már látható változásokat is eredményezhet, mivel a pH háztartás helyreállásával az emésztés visszaáll a megfelelő mechanizmusába, ezért nem engedi a felesleges zsírsavakat felhalmozni, hanem hatékony működésével lebontja, semlegesíti azokat.

Szervezetünk alapeleme a víz, aminek minősége, mennyisége és pH értéke döntő tényezők:

Testünk több mint 70%-a víz, ami azt jelenti, hogy egy 60 kg-os személynek testét minimum 42 kg víztömeg alkotja. A napi szinten egy felnőtt személy 2,5 kg folyadékot veszít, amit a szervezet egészséges működése érdekében folyamatosan pótolnia kell. Ez a két alaptény bizonyítja, hogy a szervezet működését leginkább a víz minősége és mennyisége határozza meg. Amikor a víz vegyi vagy más idegen anyagokkal szennyezett, belépve a sejtekbe, megváltoztatja a szerkezetüket, ami viszont a DNS változásához vezethet. Így indul meg a folyamat, a szervezet öregedéséhez, illetve sok betegség kialakulásához.

REFLUX betegség megelőzésére, kezelésére:

Hallott már a reflux betegségről? Sokan nem gondolják, hogy a gyomorégés, a savas íz a szájban vagy égő érzés a torokban, a krónikus köhögés és a mellkasi fájdalom mind a reflux betegség velejárói lehetnek. A panaszokat az emberek csendben tűrik, ráfogják helytelen étkezési szokásaikra, stresszel teli rohanó életvitelükre. Magyarországon a nyugati országokhoz hasonlóan a felnőtt lakosság körében igen nagy arányban fordul elő a betegség, körülbelül minden harmadik embert érint. A reflux betegséggel sokan élnek együtt, egyre többen szenvednek e tünetektől, mégis kevesen fordulnak orvoshoz. Általában hozzászoknak a tünetekhez, vagy öngyógyító módon vény nélküli készítményekkel segítenek magukon, és csak akkor fordulnak szakemberhez, ha a tünetek már jóval súlyosabbak. Pedig a reflux betegség jól kezelhető, szövődményei megelőzhetők.

Az alábbi összefoglaló segítséget nyújt a betegség és a tünetek idejében történő felismeréséhez, valamint hasznos információkkal szolgál a megelőzésről és a kezelési lehetőségekről:

Mi is az a reflux?

Étkezéskor az ételt a nyelőcső mozgása a gyomor felé hajtja, a nyelőcső alsó záróizma megnyílik, az étel a gyomorba kerül, majd a záróizom bezárul. Ha a záróizom nem működik jól, a gyomorszáj tartósabban nyitva marad, és a savas, maró gyomornedv a nyelőcsőbe visszakerülhet. Refluxnak (visszafolyás) azt a jelenséget nevezzük, amikor a gyomortartalom visszajut a nyelőcsőbe. Önmagában ez még nem kóros, gondot akkor okoz, ha az átlagosnál többször fordul elő. Betegségnek akkor tekintjük, ha a reflux tüneteket okoz.

Mitől ég a gyomrunk?

A gyomorban evés után bőséges savtermelés indul meg. Ha rosszul zár a gyomorszáj, a sav hosszabb-rövidebb időre feljut a nyelőcsőbe, és azt marja. A nyelőcső "bélése", nyálkahártyája nem alkalmas arra, hogy ellenálljon a sav maró hatásának, ezért égő fájdalommal tiltakozik. A savas reflux által okozott panaszt gyomorégésnek hívjuk, noha eredete nem a gyomor, hanem a nyelőcső. A fájdalom a nyelőcső alsó szakaszán keletkezik, az égő érzést a gyomorszájnál, a szegycsont mögött és a torokban érezzük.

Hogyan alakul ki a reflux betegség?

Reflux betegség szinte mindenkinél kialakulhat. Vannak olyan állapotok, amelyek növelik a reflux gyakoriságát. Így pl. a megnövekedett hasűri nyomás hatására (túlsúlyosság, szűk ruha, terhesség), és légúti betegségben szenvedőknél (köhögés!) gyakrabban fordulhat elő. Egyes gyógyszerek csökkentik a záróizom tónusát (egyes asztma- és angina-ellenes szerek, nyugtatók) és ilyen hatásúak bizonyos ételek is például a zsír, csokoládé, alkohol, és a mentol.

Jellemző tünetek

A savas reflux jellegzetes tünete a gyomorégés. Van, akinél a reflux gyomorszáj-táji fájdalmat, esetleg émelygést, savas büfögést okoz, olykor a sav feljön a torokba, szájba, savas, keserű szájízt okozva. Sokaknál a tünetek nem egyértelműek, más betegségre emlékeztetnek. Így okozhat rekedtséget, éjszakai-reggeli krónikus köhögést, szorító mellkasi fájdalmat. Sok olyan beteg jelentkezik a háziorvosnál, aki mellkasi fájdalmat panaszol, de az EKG és az egyéb kardiológiai vizsgálatok negatívak. Nem ritkán az orvost is, a beteget is megnyugtatja, hogy nem fenyeget az infarktus veszélye, és nem folytatják a vizsgálatokat, ezért csak jóval később derül ki: reflux okozza a tüneteket.

Mit tehetünk a megelőzés érdekében?

A reflux betegség megelőzésében fontos szerepe van a helyes táplálkozási szokások kialakításának. Lehetőleg kerülni kell a dohányzást, alkoholfogyasztást, a hajolgatást, a szűk ruhát vagy a szoros övet. Ajánlott a túlsúlytól megszabadulni, naponta többször kisebb mennyiségű ételt fogyasztani. Kerülni kell a gyomorégést okozó zsíros ételek, csokoládé, fűszerek, tea, kávé, gyümölcslevek fogyasztását. A szigorú diéta azonban fölösleges. Különösen fontos, hogy a napi utolsó étkezés ne késő este, közvetlenül lefekvés előtt történjék. A reflux betegség enyhébb eseteiben az életmódbeli változásokkal (is) jelentős javulást lehet elérni. Az életmódbeli változásokhoz javasolt a lúgosvíz rendszeres fogyasztása, mivel rohanó világunkban nem mindig tudunk odafigyelni a tökéletes étrendünkre, de a jó hír az, hogy nem is kell. A testünk több mint 70% víz, ami a szervezetben lezajló folyamatokért döntően felelős. Ha csak önmagában a helyes folyadékfogyasztásra gondot tudunk fordítani, a reflux megelőzés érdekében már 70%-ot tettünk. A Tündérvíz lúgos a savas szervezetbe, illetve a gyomorműködés folyamataiba bekerülve azonnali hatást vált ki, amelyben azt kell érteni, hogy a savas közegbe bekerülve semlegesíti a káros folyamatokat, reakciókat a szervezetben. A változások érdekében a napi 1-1,5 liter elfogyasztása javasolt.

A lúgosításról általában:

pH érték lényege:
Mérőszám, a vizes oldatokban jelen lévő hidrogénion-koncentrációra vonatkozik, ezáltal az oldat savas, semleges vagy lúgos reakciójának a mértéke. A pH-érték skála 0-tól 14-ig terjed. A savak 7 alatti, a lúgok 7 feletti értékkel rendelkeznek. A víz eredeti formájában 7-es (semleges) pH-értékű. Az ivóvíz-szabvány szerint az ivóvíznek nem szabad 6.5 alatti és 9.5 feletti pH-értékkel rendelkeznie.
A pH-érték megmutatja, hogy egy vizes oldat savas, semleges vagy alkálikus kémhatású-e.
Ha a pH-érték kisebb, mint 7, akkor az oldat savas.
Ha a pH-érték pontosan 7, akkor az oldat semleges.
Ha a pH-érték nagyobb, mint 7, akkor az oldat lúgos (alkálikus, bázisos).

pH mérések:

Gyomornedv 0.9 - 1.5
Citromlé 2.3
Cola 2 - 3
Ecet 2.9
Aludttej 4.4
Vizelet 4-8
Esővíz (a feloldott széndioxiddal) 5.5 - 5.8
Tej 6.4 - 6.7
Emberi vér 7.37 - 7.45
Tengervíz 7.8 - 8.2
Bélnedvek 8.3 

Sav-lúg háztartás:

A test alapregulációját döntően a savak és lúgok összjátéka határozza meg. Ezek váltakozó ritmusban áradnak keresztül az ember szervezetében. A felnőtt ember a vérének 7.37-től 7.45-ig terjedő pH-értékének köszönhetően alapvetően lúgos (bázisos) élőlénynek számít. Nézzünk csak ki a természetbe! A földünk legnagyobb gondja jelenleg a zöld- és agrárfelületek túlsavasodása a savas esők miatt. A folyóinknál és tavainknál észlelhető, hogy 5-ös pH-értéktől a halak kipusztulnak. 

Mit jelent a "pH-érték"?

Ezzel a fontos mérőszámmal a sav-lúg háztartás közepében vagyunk, ami nem csak a külső természet számára, hanem az emberi élet alapregulációja szempontjából is döntő jelentőséggel bír. Ez a sav-lúg háztartás, mint egy szigorú könyvvizsgáló, szabályozza a légzést, a vérkeringést, az emésztést, a kiválasztást, az ellenállóképességet, a hormontermelést és sok mást. Majdnem mindegyik biológiai folyamat csak akkor fut le kifogástalan módon, ha biztosítva van egy meghatározott pH-érték. A sav-lúg háztartás a testünkben, a mintegy 100 billió test-sejtünkben folyamatosan lejátszódik. Mindegyik sejtben állandóan keletkezik az energiatermelés során széndioxid (CO2). Ehhez jönnek még további savak, amelyeket a táplálkozással veszünk fel, illetve az anyagcsere során képződnek. A pH-érték skálából leolvasható, mennyire savas (hány elektromosan pozitív töltésű sav-molekula van benne) vagy lúgos (hány elektromosan negatív töltésű lúg-molekula van benne) egy oldat, egy folyadék, a vér vagy a vizelet.

Miért olyan lényeges a pH érték?

Jegyezzük meg: a vizelet acidózisa (savtúltengése) a fennálló sejt-acidózist tükrözi vissza! Az egészséges, anyatejjel táplált csecsemő vizeletének pH-értéke 8 és 8.5 közé esik. Minden bizonnyal az emberiség a végtelenül hosszú történelmében már valamikor egyszer rendelkezett ezzel a pH-értékkel a vérében, mielőtt a jelenlegi siralmas 7,35-ös értékünkre süllyedtünk. A 8 feletti bázikus értékek ugyanis nem csak egészséges és szép testet biztosítanak, hanem képessé teszik az embert a legnagyobb testi és lelki teljesítményekre is.

Szerencsére létezik egy lúgos, antioxidáns hatású folyadék, melynek segítségével egyszerűen és gyorsan billenthetjük helyre szervezetünk sav-bázis egyensúlyát. Ez a folyadék az ionizált lúgos víz. Hogy az ionizált lúgos víz előnyeit ön is megismerhesse, összegyűjtöttük és pontokba foglaltuk 7 legfontosabb tulajdonságát.

1. Az ionizált lúgos víz elektronokban gazdag, tehát erős antioxidáns. 

A pozitív ionok károsak szervezetünkre, a negatív ionok azonban gyógyítják testünket. Segítik a nehézfémek, vírusok, baktériumok, penészgombák lekötését és semlegesítik az ártalmas rothadási folyamatokat.

A szabad gyökök (instabil oxigén atomok) elektron hiányosak (instabilak) ezért hozzákötődnek az egészséges sejtekhez, hogy onnan saját stabilitásuk érdekében elektront lopjanak. Ennek során tönkreteszik az élő sejteket. Az emberi szervezet megtanulta uralni ezeket a szabad gyököket, amikor azonban több képződik belőlük, mint amennyit a szervezet le tud kötni, és egyre kevesebb a megkötő elem akkor jön a baj. A probléma kialakulását antioxidánsok fogyasztásával kerülhetjük el.

Ionizáció során a víz könnyen leadható elektronokkal töltődik fel, azaz antioxidáns hatása lesz. Ezek a mobilis elektronok semlegesítik szervezetünkben a szabad gyököket, amelyek így nem sejtjeinktől rabolnak elektronokat, súlyos degenerációt (pl. mutációt, öregedést) okozva.

Az ionizált lúgos víz antioxidáns hatása bizonyított, az antioxidáns hatásmértéke pedig mérhető.

2. Az ionizált víz oxigéntartalma sokkal magasabb, mint a csapvízé.
Az oxigén szervezetünk egyik legfontosabb forrása. Amellett, hogy energizál, segíti a mérgek és savas lerakódások eltávolítását, a vese, máj és bélrendszer tisztítását, valamint a baktériumok, vírusok és a daganatos sejtek elpusztítását.

Az ionizált víz sokkal több oxigént szállít, mint a hagyományos víz, így oxigéntartalma legalább 2-3-szor nagyobb a csapvíznél.

3. Hidratáló képessége hatszor nagyobb a csapvízénél.
Szervezetünk legfontosabb alkotóeleme a víz. A csecsemők testének víztartalma kb. 75%, ám ez az érték az évek során folyamatosan csökken, felnőttkorban már csupán 60% körüli. A víz folyamatos pótlása nélkül szervezetünk kiszárad, a dehidratáció pedig számos betegség elsődleges oka lehet, ráadásul jelentősen felgyorsítja az öregedés folyamatát! Ha tehát nem szeretnénk, hogy idő előtt petyhüdt, ráncos arc nézzen vissza ránk a tükörből, vagy káros salakanyagok rakódjanak le a szervezetünkben, fordítsunk kiemelt figyelmet testünk hidratálására! Erre a csapvíznél sokkal nagyobb hidratáló képességgel rendelkező ionizált víz fogyasztása az egyik legjobb megoldás.

Az ionizált víz alapvetően más, mint a hagyományos víz. A csapvízben 12-18 vízmolekula alkot egy molekula csoportot, ez pedig túl nagy ahhoz, hogy egy sejt felvehesse. Ionizáció során azonban a víz újra strukturálódik, így az ionizált lúgos vízben mindössze 4-6 vízmolekula alkot egy molekula csoportot. A víz molekula-csoportok tehát olyan kicsik lesznek, hogy, a sejtek már közvetlenül is fel tudják szívni azokat. Az ionizált lúgos víz hidratáló képessége ezáltal hatszor nagyobb, mint a csapvízé. Lassabban halad át a szerveken és a sejtfalakon, ezáltal alaposabban képes megtisztítani azokat a szabad gyököktől és a nem kívánatos anyagoktól. Hidratálja bőrünket, csökkentheti annak öregedését. Jelenlétében könnyebben zajlik az anyagcsere.

4. Szervezetünk igényeihez igazodik, azaz lúgosít.
Miközben egyre többet hallunk a folyadékfogyasztás fontosságáról, hajlamosak lehetünk azt gondolni, hogy „mindegy, milyen folyadékot, csak igyunk”. Ez azonban egyáltalán nem fedi a valóságot. Például egy pohár szénsavas üdítő a csapvíznél ötvenezerszer, a 9 pH érték ionizált lúgos víznél pedig ötmilliószor savasabb!
Hasonló a helyzet a szénsavas ásványvizekkel is: ezek pH értéke 5 és 6 között mozog, tehát savas kémhatású. A csapvíz ezeknél valamivel jobb, ugyanis kémhatása általában semleges (7 pH), ám ez sem adja meg szervezetünknek azt, amire valóban szüksége van. Ráadásul számos nem kívánatos összetevőt (rovarirtószer-maradványok, nehézfémek stb.) is tartalmazhat.
Nagyon jó hatással van, akinek sokat ég, vagy fáj a gyomra, vagyis "sok a sava",refluxos, stb, ha ezt a vizet fogyassza, biztosan enyhül, vagy megszűnik ez a kellemetlen érzés, rendszeres fogyasztása mellett nem kell savlekötő gyógyszereket szedni!!! Mivel a hízásért a szervezet elsavasodása a felelős, ezért a lúgos víz fogyasztása mellett lényegesen könnyebben lehet fogyni, vagy a megfelelő testsúlyt fenntartani!

Japánban 40 éve folytatnak arra vonatkozó kutatásokat, hogy milyen pH értékű víz fogyasztása a legegészségesebb. Vizsgálataik során a kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy emberi fogyasztásra a 8,5-9,5 pH értékű, (tehát lúgos kémhatású) víz a legjobb. Ez ugyanis ahelyett, hogy savasítana, segíti a savas salakanyagok eltávolítását és a szervezet sav-lúg egyensúlyának helyreállítását.

5. Az ionizált víz valóban tiszta, nem kívánatos összetevőktől mentes.
A víz nagyon sokféle anyagot képes fölvenni, ezáltal nem kívánatos, egészségre káros összetevők is könnyen belekerülhetnek. Az ivóvizekből ezeknek az anyagoknak csupán egy részét távolítják el, így a csapvíz egyebek közt nehézfémekkel, valamint műtrágya és rovarirtószer-maradványokkal is szennyezett lehet.

Ásványvizeket tekintve a helyzet talán még ennél is rosszabb, ezekre ugyanis az ivóvizekkel szembeni elvárásoknál jóval enyhébb követelmények vonatkoznak. Mindezek miatt az ásványvizek nitrát tartalma sokszor nagyon magas. Ugyancsak elgondolkodtató az a tény, hogy a talaj számos helyen már 500 méter mélyen is szennyezett, elsavasodott, így már az ilyen mélységből származó ásványvizek minősége is megkérdőjelezhető.

Ionizált lúgos víz fogyasztása esetén szerencsére nem kell, ezekkel a káros összetevőkkel számolunk. A vízionizáló ugyanis, amellett hogy ionizált, javítja a víz ízét és illatát, valamint kiszűri a vízből a káros szennyeződéseket.

6. Könnyen felvehető formában tartalmaz hasznos ásványi anyagokat.
A csapvízben és ásványvizekben található szervetlen sókat szervezetünk nem tudja hasznosítani, ezért nagy részüket elraktározza, illetve kiválasztja. Ezen anyagok elraktározása lerakódáshoz (pl. fogkő, vesekő, epekő), meszesedéshez, illetve egyéb szervi működési zavarokhoz vezethet.

Az ásványi anyagok rendszeres pótlása azonban nagyon fontos szervezetünk számára, különösen akkor, ha testünk elsavasodott! Az elsavasodás egyik következménye ugyanis az ásványianyag-vesztés. A szervezet a savak közömbösítéséhez raktáraiból (csontok, fogak) vonja ki az ásványi anyagokat (főként a kalciumot). Ez csontritkuláshoz és a fogazat romlásához vezethet.

Ionizáció során a vízben található hasznos ásványi anyagok megmaradnak, polaritásuk azonban megváltozik. Így a jótékony ásványi elemek (kalcium, nátrium, kálium, magnézium) már olyan formában kerülnek szervezetünkbe, ahogyan nagyobb arányban és könnyebben képesek hasznosulni.

7. Az ionizált lúgos víz valóban friss.
Ha az ionizált lúgos vizet nem fogyasztjuk el frissen, akkor antioxidáns hatása, oxigéntartalma és lúgossága is csökkenni kezd. Minél tovább áll a víz, annál kevesebb hasznos tulajdonsága marad meg. A palackozott lúgos vizek tehát számos jótékony hatásukat elveszítik, mielőtt a fogyasztóhoz kerülnek.

Aki valóban hatékony, és kifogástalan minőségű ionizált lúgos vizet szeretne fogyasztani, palackozott vizek helyett: igyon inkább frissen készült ionizált antioxidáns vizet!

Forrás - Internet