Borsókrém leves - ahogyan én készítem
A nyár egyik kedvenc levese a borsóleves, amit készíthetünk krémlevesként is.
Hozzávalók
vöröshagyma
étolaj
fejtett zöldborsó
foghagyma
laskagomba
sűrítéshez kevés tej és étkezési keményítő
sűrítéshez kevés tej és étkezési keményítő
Elkészítése
egy fej hagymát kevés olajon üvegesre párolom
majd hozzáadom a zöldborsót és tovább párolom
néhány gerezd foghagymát adok hozzá valamint ételízesítőtt
ajánlom az általam használt MAGGI ízvarázs,mert nem tartalmaz nátrium glutamátot,
csak szárított zöldségeket
rövid párolás után kevés vízzel vagy alaplével fokozatosan felöntöm és 10 perc főzési idő után
sűrítem tejjel kevert étkezési keményítővel
mivel krémleves - bormixerrel pépesítem
a friss laskagombát kevés olivaolajon megpárolom
lehet hagyma alapot is készíteni alá
kevés só és bors hozzáadásával tovább párolom 5-7 percig
az elkészült párolt kissé borsos laskagombát a tálaláskor a leves tetejére halmozom
Jó étvágyat és jó egészséget kívánok!