Hideg paradicsomleves - Gazpacho



Hozzávalók:
kb. 1 kg paradicsom
1/2 db kígyó uborka
1-1 db kalifornia paprika (piros, sárga, zöld is)
1-2 gerezd fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma
1 evőkanál zsemlemorzsa
1 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 evőkanál almaecet
1 bögre víz (kb. 2 dl)

őrölt fehérbors

 

Elkészítés:Alaposan megmossuk az összes zöldséget, majd felaprítjuk, és turmixgépbe tesszük, pépesítjük. A fokhagymát fokhagymanyomón átpréseljük, a vöröshagymát kis lyukú reszelőn lereszeljük, majd a többihez adjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, meghintjük a zsemlemorzsával, arra löttyintjük az olajat, majd az ecetet, és vízzel felöntjük. Megkóstoljuk, s szükség esetén még ízesítjük, mielőtt lefedve betesszük a hűtőbe, kb. 1 órára hűlni. Végül tálaljuk.

Forrás - Internet