AZ EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS A VÁSÁRLÁSSAL KEZDŐDIK

Ahhoz, hogy táplálkozásunk egészséges legyen és nem mennyiségi, hanem minőségi táplálkozással adjuk meg szervezetünk számára a fontos tápanyagokat, fontos, hogy megtanuljunk 'kommunikálni' a bevitt ételeinkkel.
Így talán nem tűnik közhelynek, hogy az egészséges táplálkozás
a vásárlással kezdődik.
Hogy mi kerül a kosarunkba, ne csak a praktikum, hanem a tudatosság vezesse.
~Próbáljunk meg, ha időnk engedi heti két alkalommal friss zöldségeket és gyümölcsöket választani.
~Kerüljük az előkészített és a fagyasztott ételeket.
~A húsokat is frissen, fagyasztás nélkül vásároljuk, illetve pácolással készíthetjük elő, ami nem csak ízesítés miatt lehet fontos, hanem előkészíti a húsokat az elkészítésre, lerövidítve a főzési időt és könnyebben emészthetővé válik.
~Kerüljük a tejtermékeknél az úgynevezett 'UH' készítményeket, és ha van időnk otthon készítsünk joghurtot vagy kefírt.
~A pékárúk esetén is javasolt a pirítás, mely nem csak melegíti, hanem könnyebben emészthetővé teszi a gabonaneműket. Valamint gazdaságosabbá teheti a kenyér és péksütemény fogyasztást is.
~ Fontos, hogy hol vásárolunk, mennyire frissek az élelmiszerek, illetve milyen garanciát adnak, hogy nem 'manipuláltak' az élelmiszerek.

Az egészséges táplálkozás nem csak egészségtudatossá, hanem környezettudatossá is tesz bennünket!