AZ EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS A VÁSÁRLÁSSAL KEZDŐDIK
Ahhoz, hogy táplálkozásunk egészséges legyen és nem mennyiségi, hanem minőségi táplálkozással adjuk meg szervezetünk számára a fontos tápanyagokat, fontos, hogy megtanuljunk 'kommunikálni' a bevitt ételeinkkel.
Így talán nem tűnik közhelynek, hogy az egészséges táplálkozás
a vásárlással kezdődik.
Hogy mi kerül a kosarunkba, ne csak a praktikum, hanem a tudatosság vezesse.
~Próbáljunk meg, ha időnk engedi heti két alkalommal friss zöldségeket és gyümölcsöket választani.
~Kerüljük az előkészített és a fagyasztott ételeket.
~A húsokat is frissen, fagyasztás nélkül vásároljuk, illetve pácolással készíthetjük elő, ami nem csak ízesítés miatt lehet fontos, hanem előkészíti a húsokat az elkészítésre, lerövidítve a főzési időt és könnyebben emészthetővé válik.
~Kerüljük a tejtermékeknél az úgynevezett 'UH' készítményeket, és ha van időnk otthon készítsünk joghurtot vagy kefírt.
~A pékárúk esetén is javasolt a pirítás, mely nem csak melegíti, hanem könnyebben emészthetővé teszi a gabonaneműket. Valamint gazdaságosabbá teheti a kenyér és péksütemény fogyasztást is.
~ Fontos, hogy hol vásárolunk, mennyire frissek az élelmiszerek, illetve milyen garanciát adnak, hogy nem 'manipuláltak' az élelmiszerek.
Az egészséges táplálkozás nem csak egészségtudatossá, hanem környezettudatossá is tesz bennünket!
Ahhoz, hogy táplálkozásunk egészséges legyen és nem mennyiségi, hanem minőségi táplálkozással adjuk meg szervezetünk számára a fontos tápanyagokat, fontos, hogy megtanuljunk 'kommunikálni' a bevitt ételeinkkel.
Így talán nem tűnik közhelynek, hogy az egészséges táplálkozás
a vásárlással kezdődik.
Hogy mi kerül a kosarunkba, ne csak a praktikum, hanem a tudatosság vezesse.
~Próbáljunk meg, ha időnk engedi heti két alkalommal friss zöldségeket és gyümölcsöket választani.
~Kerüljük az előkészített és a fagyasztott ételeket.
~A húsokat is frissen, fagyasztás nélkül vásároljuk, illetve pácolással készíthetjük elő, ami nem csak ízesítés miatt lehet fontos, hanem előkészíti a húsokat az elkészítésre, lerövidítve a főzési időt és könnyebben emészthetővé válik.
~Kerüljük a tejtermékeknél az úgynevezett 'UH' készítményeket, és ha van időnk otthon készítsünk joghurtot vagy kefírt.
~A pékárúk esetén is javasolt a pirítás, mely nem csak melegíti, hanem könnyebben emészthetővé teszi a gabonaneműket. Valamint gazdaságosabbá teheti a kenyér és péksütemény fogyasztást is.
~ Fontos, hogy hol vásárolunk, mennyire frissek az élelmiszerek, illetve milyen garanciát adnak, hogy nem 'manipuláltak' az élelmiszerek.
Az egészséges táplálkozás nem csak egészségtudatossá, hanem környezettudatossá is tesz bennünket!