ZODIÁKUS KONYHÁJA
Az
asztrológia elárulhat sok mindent rólunk és a szokásainkról,
így az
ételekkel és a főzéssel kapcsolatos szokásainkról is.
A születési képletünkben a következő módon tudjuk betérképezni
az
étkezésre és főzésre vonatkozó tulajdonosságainkat.
Az Mars aspektusai
az anyagcserét és a zsírégetést mutatják meg,
az Uránusz a gyorsaságról
és az idegességről árulkodik,
a Vénusz a cukorszinten és a
zsírmennyiségen uralkodik,
a Jupiter a növés és a terjeszkedés bolygója,
a Szaturnusz az önmegtartóztatást és a csökkentést ábrázolja,
és végül
a Neptunusz aspektusa felelős a rossz étkezésért.
Hogyan főznek a horoszkóp jegyek?
KOS (03. 21-04.20)
A vezető, harcos személyiségű Kos a temperamentumát könnyű ételekkel
tudja csillapítani, elsősorban zöldségekkel és vékony húsokkal. Gyors
és kalandokkal teli életük folyamán nincs sok idejük a főzésre és a
hosszadalmas étkezésekre. Az étel számukra leginkább csak meghajtóerő, a
motor ami lehetővé teszi a gyors tempóját. A legnagyobb rajongója és
tisztelője a gyors étkezésnek, de ezen kívül megeszik mindent, főleg a
húsokat, imádják a pikáns, érős ételeket, ezért odavannak a keleti –
kínai, indiai és a mexikói konyháért. Ritkán főz akkor is azért mert
kénytelen.
BIKA (04. 21-05. 20)
A bikák kedves, melankolikus természetűek, akik szeretik a sportot,
de mindenek előtt az ételeket és a főzést. Valódi ínyencek. Mindenben
képesek élvezetet találni, így a főzésben és az ételekben is. Általában
kiváló szakácsok a Bikák és imádnak maguknak és másoknak főzni, de nem
csak valamit megfőzni, hanem hosszadalmasan és részletesen elkészíteni a
menüt. Így talán az utolsók között vannak azok között a horoszkópban,
akik szeretik a hagyományőrző sorrendet betartani: előétel, leves,
főétel, köret, saláta és a desszert. A mellet hogy lassan és sokáig
főzik az ételt, ők ugyanígy fogyasztják is el. Ínyencként minden falatot
kiélveznek és az étel számukra valódi műalkotásnak számít, amiért nagy
odafigyeléssel díszítik majd terítik az asztalt is.
IKREK (05. 21-06. 21)
Az alkalmazkodó és spontán Ikreknek, akik állandó energia
túltengésben szenvednek, nem esik nehezükre a főzés. Imádják az új
dolgokat, így mindig új receptek után kutatnak. Ugyanolyan
lendülettel kísérleteznek az új ételekkel, mint ahogy megváltoztatják
azokat, szeretnek valami újat hozzáadni, ezért lehetetlen, hogy az Ikrek
asztalán kétszer legyen ugyanaz az étel. Természetesen a receptek
megváltoztatása nem csak a változatosságukon múlik, sokszor inkább azon,
hogy mi van a hűtőjükben. Azonban az Ikreknek is megvan a gyengeségük,
néha megőrülnek egy szaftos hamburgerért.
RÁK (06.22-07. 22)
A romantikus és szenvedélyes Rákok számára a család mindennél
fontosabb. Az otthonuk a saját kis kastélyuk, a konyha pedig a családi
élet központja, ahol biztonságban és védve érzik magukat. Ezért is a
Rák, a legnagyobb rajongója a házi, főt ételeknek, amelyek receptek
szerint készülnek és generációkon keresztül szállnak anyáról, lányra. A
Rák specialitásai a pörköltök, paprikások, sült húsok és szószok, az új
ételek és receptek pedig valódi ritkaságok az asztalán. A család iránti
szeretetéből és aggodalmából kifolyólag, soha nem spórolnak az ételben
és mindig a legjobb minőségű összetevőket vásárolják. Az adagjaik,
mindig nagyobbak a megszokottnál ezért nála még egy csapat váratlan
vendég sem maradhat éhen.
OROSZLÁN (07. 23-08. 22)
Az oroszlánok örökös harcosok és győztesek, akik szeretik a glamúrt
és a kifinomult életvitelt. Az életben és a tányérukon is kizárólag a
legjobbat fogadják el. Amikor az ételekről van szó, szeretik, a kicsi de
ínyenc falatokat kóstolgatni, amelyek kizárólag a legeslegjobb
összetevőkből készültek, amelyek kinézete néha fontosabb számukra mint
az íze. Imádják a különleges egzotikus gyümölcsöket, az extravagáns
mediterrán ízeket amelyekhez a legfinomabb borokat kortyolhatják. Az
oroszlánok imádják mások orra alá dörgölni a luxust amelyben élnek.
Ahelyett, hogy maguk főznének, az étel inkább megrendelik, természetesen
a legjobb és legdrágább étteremből. Természetesen mivel a legjobb
fényben szeretnének mutatkozni, gyakran túlzásokba esnek az étel
mennyeisége és sokszínűsége terén.
SZŰZ (08. 23-09.23)
Sokaknak tűnhet úgy, hogy a Szüzek élete unalmas és változatlan,
azonban ők élvezik a békés és biztos mindennapjaikat. A Szüzek
rendkívül kiszámíthatóak amikor az ételekről van szó. Az egzotikus nevű
ételek, melyeknek az összetevői a világ másik részéről érkeznek, teljes
mértékben hidegen hagyja őket. Csak azt szeretik ami körülöttük
megterem és leggyakrabban ebből főzik a specialitásaikat. Legyen szó
burgonyáról vagy más zöldségekről, odaadással készítenek ebből
százféleképpen ételeket és ezt soha nem unják meg. Azon kívül, hogy
mesterien használják ki a maradékokat, rendkívül gyakorlatiasak is, így
általában a vásárlás alkalmával találják ki mi kerül az asztalra aznap.
MÉRLEG (09.24-10.23)
A kreatív és tehetséges Mérlegnek, kifejezett esztétikai érzéke van a
finom és szép iránt, ezért az alakja rendkívül fontos a számára. A
mániájuk a kalóriák és falatok számlálása, és képesek mindenről
lemondani formájuk tökéletesítése céljából, kivéve a sütikről.
Egyszerűen bolondulnak az édességekért. Az egyszerű ételeket kedvelik,
kevés fűszerezéssel és mivel választékosak, nagy figyelmet fordítanak az
összetevők jó minőségére. A döntésképtelenségük és választékosságuk
miatt a Mérlegek imádják a Svédasztalos tálalásokat, amely lehetővé
teszi nekik a vég nélküli kóstolgatást és a válogatást.
SKORPIÓ (10.23.-11.23.)
A skorpiók játékos és kalandos természetűek és elsősorban az meleg
és fűszeres ételeket kedvelik. Imádják ha az összes érzékszervük
egyszerre van kényeztetve. A forró falatok, főleg a mexikói és az
egzotikus konyhák iránti imádatuk ellenére, a főzés és az étkezés
másodlagos szerepet tölt be az életükben. A szabadidejüket szívesebben
töltik végtelen szórakozással és az életről való filozofálással. Amikor a
főzésről van szó, néha inspiráció tölti el őket, majd extravagáns
konyhai kreációval lepik meg önmagukat és a vendégeiket.
NYILAS (11.23-12.21)
A dinamikus és mindig jó kedvű Nyilas horoszkóp
jegye szerint mindig új tájak után vágyik, így imádja az utazásokat. A
vágyuk, hogy megismerjenek minél több újdonságot, a világ összes
konyhája iránti szeretetben mutatkozik meg. Amikor utaznak, nemcsak a
múzeumokat és műemlékeket veszik fel az időrendbe, hanem a hazai konyhai
specialitások kipróbálását is. Az új szagok és ízek utáni vágyuk
határtalan, így azokat az ételeket is szívesen megkóstolják amelyeket
mások nagy ívben elkerülnek.
BAK (12. 22-01. 20)
A Bakok büszkesége az akaraterő és a stabil karakter, valamint a
praktika, ami az ételekkel kapcsolatban is megmutatkozik náluk.
Ugyanolyan törekvően, ahogyan az életcéljaik eléréséért a küzdenek,
ugyanilyen világos tervvel fogják az összes piacot és boltot végigjárni,
hogy megtalálják azt az összetevőt, amelynek egyszerre megfelelő az ára
és a minősége. A bakok nem követik a trendeket és nem kedvelik a
túlzottan fűszeres ételeket, ezért szeretik a tradicionális ételek,
kiegyensúlyozott ízvilágát. A kifinomult ízlésüknek, néha megengednek
egy kis luxust, kaviár vagy osztriga formájában.
VÍZÖNTŐ (01. 21-02. 19)
Az érzéki és művészi beállítottságú Vízöntők, mindig a jövő felé
fordulnak, világosan kifejezett érzésekkel az iránt ami a jövőben modern
lesz. A hagyományőrző értékek nem léteznek a konyhájában. Nem
támaszkodnak receptekre és előírásokra, hanem szabadon engedik a
kreativitásukat és a képzeletüket. Ezenkívül a gyengeségük, a
ropogtatni való falatok és nem képesek ezekről lemondani. Azonban ők a
Vízöntők a vegetáriánus életmód legnagyobb rajongói. Imádnak minden
zöldség- és gyümölcsfajtát amelyeket- a képzeletükkel egyetemben –
szinte soha nem fogyasztják nyersen, hanem kizárólag változatos
formákban.
HALAK
A kedves és gyengéd Halak akik állandóan romantikus álmokat szőnek,
egyben szenvedélyes szakácsok is. Teljes érthetően, imádják a tengert és
minden a mélyből érkező tengeri herkentyűt . Mégis, a Halak – bevallják
ezt vagy sem – imádják a húst! Még ha, sokan is közülük, esküdt
egyenlőségi harcosként a vegetáriánus életmódot választják, egy hatalmas
hús szelet vagy steak látványa, mindig szemcsillanást okoz a Halaknál.
Attól függetlenül, hogy mit esznek, mindig odafigyelnek arra, hogy az
étel az asztalon friss és természetes eredetű legyen. A természetüknek
köszönhetően imádják az édességeket, minden formájában.
Forrás ~ Internet