Görög saláta

Hozzávalók
300 g paradicsom, 
100 g saláta uborka, 
150 g juhsajt vagy fetasajt, 
1 fej vöröshagyma, 
1 gerezd fokhagyma, 
olívabogyó, 2 ek. ecet, 
1 ek. salátaolaj, őrölt fekete bors,
 8-10 szem olajbogyó, só.
    
Elkészítése

A megmosott paradicsomokat négyfelé vágjuk. 
A meghámozott uborkát hosszában kettévágjuk, 
és az uborkát vastagabb szeletekre vágjuk.  
A megtisztított hagymát vékonyan felszeleteljük, 
a juhsajtot vagy fetasajtot egyforma kockákra, a fokhagymát apróra vágjuk. 
Az ecetet a salátaolajjal elkeverjük, ízesítjük a sóval, a borssal és a fokhagymával. 
 Ez mély salátástálban a paradicsomot, az uborkát és a juhsajtot összekeverjük, 
tetejére tesszük a hagymakarikákat és az olaívabogyót, 
majd végül ráöntjük a salátaöntetet. 
Hidegen tálaljuk, akár körítés helyett is. 
Jó megy sültekhez, különféle húsokhoz.