Görög saláta
Hozzávalók
300 g paradicsom,
100 g saláta uborka,
150 g juhsajt vagy fetasajt,
1 fej vöröshagyma,
100 g saláta uborka,
150 g juhsajt vagy fetasajt,
1 fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
olívabogyó, 2 ek. ecet,
1 ek. salátaolaj, őrölt fekete bors,
8-10 szem olajbogyó, só.
olívabogyó, 2 ek. ecet,
1 ek. salátaolaj, őrölt fekete bors,
8-10 szem olajbogyó, só.
Elkészítése
A megmosott
paradicsomokat négyfelé vágjuk.
A meghámozott uborkát hosszában kettévágjuk,
és az uborkát vastagabb szeletekre vágjuk.
és az uborkát vastagabb szeletekre vágjuk.
A
megtisztított hagymát vékonyan felszeleteljük,
a juhsajtot vagy fetasajtot
egyforma kockákra, a fokhagymát apróra vágjuk.
Az ecetet a salátaolajjal
elkeverjük, ízesítjük a sóval, a borssal és a fokhagymával.
Ez mély
salátástálban a paradicsomot, az uborkát és a juhsajtot összekeverjük,
tetejére tesszük a hagymakarikákat és az olaívabogyót,
majd végül ráöntjük a salátaöntetet.
tetejére tesszük a hagymakarikákat és az olaívabogyót,
majd végül ráöntjük a salátaöntetet.
Hidegen tálaljuk, akár körítés helyett is.
Jó megy sültekhez,
különféle húsokhoz.