HŰSÍTŐ ITALOK - MELEG NAPOKRA
Hőségben különösen lényeges, hogy a fokozódó verejtékezés miatt bekövetkező folyadék- és ásványi anyag veszteséget a nap során folyamatosan pótoljuk.
Ehhez – a legjobb szomjoltóként számon tartott víz, ásványvíz mellett – különféle frissítő italok közül válogathatunk:
gyümölcs- és zöldséglevek, natúr gyümölcs- vagy gyógynövényteák, különböző italkeverékek, turmixok, stb.
A frissen préselt gyümölcslevek fogyasztásának csak a cukortartalmuk szab határt.
Számos értékes alkotóelem megtalálható bennük: többek között vitaminok - pl. C-vitamin, folsav, ásványi anyagok - pl. kálium, magnézium, biológiailag aktív anyagok - pl. bioflavonoidok, valamint rostok.
Fantáziánk szerint keverhetjük is az alapanyagokat.
Érdemes megkóstolni például a sárgadinnye-narancs turmixot.
Közvetlenül a fogyasztás előtt, frissen elkészített zöldséglevek a gyümölcsöknél kisebb cukortartalommal,
de az egészségre nézve hasonlóan jótékony összetevőkkel rendelkeznek.
Kedvelt frissítő a hűs paradicsomlé, melyet ízesíthetünk citromlével, minimális sóval, borssal és szerecsendióval. Díszítésként jól illik hozzá a zellerzöld.
A tejtermékek közül – savanykás ízük miatt – a joghurt, a kefir és az író kiváló alapanyaga lehet a különböző frissítő italoknak. Probiotikus kultúrákkal készített joghurtot uborkával összeturmixolva, csipetnyi cukorral, sóval és kaporral ízesítve, szervezetünk védekező rendszerét jól támogató, finom italt kapunk.
Kánikulában különösen pezsdítőleg hat, ha alkoholmentes,
Kedvelt frissítő a hűs paradicsomlé, melyet ízesíthetünk citromlével, minimális sóval, borssal és szerecsendióval. Díszítésként jól illik hozzá a zellerzöld.
A tejtermékek közül – savanykás ízük miatt – a joghurt, a kefir és az író kiváló alapanyaga lehet a különböző frissítő italoknak. Probiotikus kultúrákkal készített joghurtot uborkával összeturmixolva, csipetnyi cukorral, sóval és kaporral ízesítve, szervezetünk védekező rendszerét jól támogató, finom italt kapunk.
Kánikulában különösen pezsdítőleg hat, ha alkoholmentes,
hideg koktélkülönlegességgel lepjük meg környezetünket.
Az egzotikus ízű, talpas poharakban tálalt kókusztej-ananászlé variációt még vonzóbbá tehetjük, ha szervírozás előtt az üres poharak peremét ananászlébe, majd kókuszreszelékbe mártjuk,
Az egzotikus ízű, talpas poharakban tálalt kókusztej-ananászlé variációt még vonzóbbá tehetjük, ha szervírozás előtt az üres poharak peremét ananászlébe, majd kókuszreszelékbe mártjuk,
és egy ananászkarikával díszítjük.