Mediterrán táplálkozás - meleg napokra

 Talán külföldi utazásaink kapcsán sokan megtapasztalhatták 
a mediterrán táplálkozás előnyeit meleg - kánikulai napokra.

Érdemes néhány fontos jellegzetességei felidézésével  
adaptálni meleg és kánikulai napjainkra.
Alapja a zöldség és gyümölcs fogyasztás - saláták formájában.
Grillezett húsok és halak - kerülve a zsíros vagy olajos ételeket.
Fontos, hogy a fő étkezés inkább az esti órákban ajánlott - déli nehéz ebéd helyett.
 Az ételekhez, salátákhoz hidegen sajtolt olíva olajat használnak.
Fermentált tejtermékek - joghurt vagy kefír alkalmazása ajánlott - könnyű sajtokkal.
Teljes kiörlésű gabonafélékből készült pékárú 
és durum búzából készült tésztafélék fogyasztása az étrend része.
Fontosak a mediterrán fűszerek, mint a bazsalikom, oregánó vagy a menta,
 melyek üdítő és hűsítő hatásúak.


 Üdítő - jó étvágyat a meleg napokra!