Mediterrán táplálkozás - meleg napokra
Talán külföldi utazásaink kapcsán sokan megtapasztalhatták
a mediterrán táplálkozás előnyeit meleg - kánikulai napokra.
Érdemes néhány fontos jellegzetességei felidézésével
adaptálni meleg és kánikulai napjainkra.
Alapja a zöldség és gyümölcs fogyasztás - saláták formájában.
Grillezett húsok és halak - kerülve a zsíros vagy olajos ételeket.
Fontos, hogy a fő étkezés inkább az esti órákban ajánlott - déli nehéz ebéd helyett.
Az ételekhez, salátákhoz hidegen sajtolt olíva olajat használnak.
Fermentált tejtermékek - joghurt vagy kefír alkalmazása ajánlott - könnyű sajtokkal.
Teljes kiörlésű gabonafélékből készült pékárú
és durum búzából készült tésztafélék fogyasztása az étrend része.
Fontosak a mediterrán fűszerek, mint a bazsalikom, oregánó vagy a menta,
melyek üdítő és hűsítő hatásúak.
Üdítő - jó étvágyat a meleg napokra!
a mediterrán táplálkozás előnyeit meleg - kánikulai napokra.
Érdemes néhány fontos jellegzetességei felidézésével
adaptálni meleg és kánikulai napjainkra.
Alapja a zöldség és gyümölcs fogyasztás - saláták formájában.
Grillezett húsok és halak - kerülve a zsíros vagy olajos ételeket.
Fontos, hogy a fő étkezés inkább az esti órákban ajánlott - déli nehéz ebéd helyett.
Az ételekhez, salátákhoz hidegen sajtolt olíva olajat használnak.
Fermentált tejtermékek - joghurt vagy kefír alkalmazása ajánlott - könnyű sajtokkal.
Teljes kiörlésű gabonafélékből készült pékárú
és durum búzából készült tésztafélék fogyasztása az étrend része.
Fontosak a mediterrán fűszerek, mint a bazsalikom, oregánó vagy a menta,
melyek üdítő és hűsítő hatásúak.
Üdítő - jó étvágyat a meleg napokra!

