Citromos-uborkás jégkrém

Hozzávalók 3-4 jégkrémhez

1 fél kígyóuborka
1 friss, lédús citrom
2 csészényi víz
méz  vagy barnacukor

Elkészítés

1, A kettévágott, kimagozott citromot facsarjuk ki, majd adjuk hozzá az előzőleg behűtött vízhez.
2, A citromos vizet ízlés szerint ízesítsük édesítővel, ami a legszerencsésebb esetben méz, 
vagy bármilyen természetes édesítő. 
3, Az így kapott limonádészerű levet töltsük a jégkrémformákba - ha nincs otthon, akkor kimosott joghurtosdoboz is megfelel a célnak - majd tegyük be 40 percre a mélyhűtőbe. 
4,Ez idő alatt a kígyóuborkát mossuk meg, majd reszeljük le. A kiszabott idő lejárta után vegyük ki a jégkrémformát és próbáljuk kicsit összekeverni, összezúzni a kialakulófélben lévő jégkristályokat, majd adjunk minden formához egy kis evőkanálnyi uborkát. 
5, A poharak közepébe helyezzük el a pálcikákat, majd fedjük le a jégkrémeket alufóliával. 3-4 órát pihentessük a mélyhűtőben míg fogyasztásra kész lesz.