Citromos-uborkás jégkrém
Hozzávalók 3-4 jégkrémhez
1 fél kígyóuborka
1 friss, lédús
citrom
2 csészényi víz
méz vagy barnacukor
Elkészítés
1, A kettévágott, kimagozott citromot
facsarjuk ki, majd adjuk hozzá az előzőleg behűtött vízhez.
2, A citromos vizet ízlés szerint
ízesítsük édesítővel, ami a legszerencsésebb esetben méz,
vagy bármilyen
természetes édesítő.
3, Az így kapott limonádészerű levet
töltsük a jégkrémformákba - ha nincs otthon, akkor kimosott joghurtosdoboz is
megfelel a célnak - majd tegyük be 40 percre a mélyhűtőbe.
4,Ez idő alatt a kígyóuborkát mossuk meg, majd
reszeljük le. A kiszabott idő lejárta után vegyük ki a jégkrémformát és
próbáljuk kicsit összekeverni, összezúzni a kialakulófélben lévő
jégkristályokat, majd adjunk minden formához egy kis evőkanálnyi uborkát.
5, A poharak közepébe helyezzük el a
pálcikákat, majd fedjük le a jégkrémeket alufóliával. 3-4 órát pihentessük a
mélyhűtőben míg fogyasztásra kész lesz.