Hideg citromos tökkrémleves recept
Hozzávalók
1 literhez:
500 gramm gyalult tök
1 dl főzőtejszín
3dl húsleves kockából
3 db citrom
1 marék mentalevél
vaj
Elkészítés
1., A legyalult tököt 2 evőkanálnyi vajon elkezdjük párolni. 3 perc elteltével felöntjük a húslevessel, majd forrás után tejszínnel.
2., Belereszelem a citrom héjának a sárgáját és lehúzom a tűzről. Nem forralom, nehogy a citrom aromája elszálljon.
3., Kézi mixerrel alaposan pépesítjük és hozzáadjuk 2 citrom levét.
Alaposan lehűtött állapotban jeges feles poharakban szolgáljuk fel a tök krémlevest. A poharak száját apróra vágott menta levéllel díszítjük, majd egy cikk citromot szúrunk rá. Őrületes a friss menta illata a hideg poháron.
Forrás - Internet