JOGHURTTAL AZ EGÉSZSÉGES EMÉSZTŐRENDSZERÜNKÉRT
Ha emésztőrendszerünk legyengült, érdemes tehát joghurttal támogatni azt.
Nem is gondolnánk, életünk során mennyi minden gyengítheti emésztésünket, bélflóránkat.
Emésztőrendszerünk ellenségei
A teljes igénye nélkül nézzünk most néhányat!
• rendszertelen étkezés, zsíros, nehéz ételek fogyasztása
• alacsony rosttartalmú ételek fogyasztása
• vitaminhiány, felszívódási zavarok
• ételmérgezés, bélproblémák, emésztési problémák
• gombás fertőzések, megbetegedések
• stressz, idegeskedés
• antibiotikum kúra, gyógyszeres kezelések
• Dohányzás
Joghurt vagy aludttej
A joghurt fermentált tejtermék, a tejben lévő természetes mikroorganizmusok alakítják át a folyékony tejet "aludttejjé" vagy joghurttá.
A joghurt így sokkal könnyebben emészthető, mint a tej, így értékes anyagi nem csak egészséges fehérje bevitelt biztosít, hanem a bélrendszer egészségéhez probiotikumokot tartalmaz.
Ha lehet házi joghurt formájában - natúran fogyasszuk, de zöldségesen és gyümölcsösen is fogyaszthatjuk.
De ha lehet ne a bolti - cukros és egyéb adalékokat tartalmazó joghurtot fogyasszuk, hanem a saját receptjeink alapján együnk napi kétszer két deci joghurtot.
Érdekesség
A három napig erjesztett aludttejben jelentős a természetes antibiotikum, így például ízületi és más krónikus gyulladások ellenszere - fél liternyi mennyiségben naponta.
Jó étvágyat és jó egészséget!
Ha emésztőrendszerünk legyengült, érdemes tehát joghurttal támogatni azt.
Nem is gondolnánk, életünk során mennyi minden gyengítheti emésztésünket, bélflóránkat.
Emésztőrendszerünk ellenségei
A teljes igénye nélkül nézzünk most néhányat!
• rendszertelen étkezés, zsíros, nehéz ételek fogyasztása
• alacsony rosttartalmú ételek fogyasztása
• vitaminhiány, felszívódási zavarok
• ételmérgezés, bélproblémák, emésztési problémák
• gombás fertőzések, megbetegedések
• stressz, idegeskedés
• antibiotikum kúra, gyógyszeres kezelések
• Dohányzás
Joghurt vagy aludttej
A joghurt fermentált tejtermék, a tejben lévő természetes mikroorganizmusok alakítják át a folyékony tejet "aludttejjé" vagy joghurttá.
A joghurt így sokkal könnyebben emészthető, mint a tej, így értékes anyagi nem csak egészséges fehérje bevitelt biztosít, hanem a bélrendszer egészségéhez probiotikumokot tartalmaz.
Ha lehet házi joghurt formájában - natúran fogyasszuk, de zöldségesen és gyümölcsösen is fogyaszthatjuk.
De ha lehet ne a bolti - cukros és egyéb adalékokat tartalmazó joghurtot fogyasszuk, hanem a saját receptjeink alapján együnk napi kétszer két deci joghurtot.
Érdekesség
A három napig erjesztett aludttejben jelentős a természetes antibiotikum, így például ízületi és más krónikus gyulladások ellenszere - fél liternyi mennyiségben naponta.
Jó étvágyat és jó egészséget!