Kapros tökfőzelék - ahogyan Nagymamám készítette
A tökfőzelék kellemes nyári étel, hidegen és melegen is fogyasztható, akár feltét nélkül is.
Nagymamám nagyon finoman készítette - ezt az elkészítést osztanám meg.
Hozzávalók:
legyalult tök
hagyma és fokhagyma és kevés olaj
kapor
tej és liszt a habaráshoz
Elkészítése:
A hagymát kevés olajon üvegesre megdinszteljük.
Kevés cukor vagy barnacukrot adunk hozzá - kissé karamellizálódva a hagymával.
Az előzőleg legyalult és kissé megsózva álló tököt kinyomkodva a hagymára tesszük és pároljuk.
Mivel a tök lédús főzelék zöldség az előzetes kinyomkodás után is levet ereszt, így gyorsan megpárolódik.
A párolás vége felé megtört fokhagymát adunk hozzá 2-3 gerezddel.
15-20 perc párolás után lisztes - tejes habarást készítünk és összeforgatjuk a párolt tökkel.
Kaporral ízestjük és díszítjük.
Jó étvágyat hozzá!