Töltött tök -változatos töltelékkel
 
A  töltött tök elkészítése változatosan lehetséges.
Tölthetjük húsos - de tölthetjük zöldséges formában is.
 A tököt ketté vágva - a magos belsejét kikanalazva blasírozzuk, azaz meleg enyhén sós vízben előfőzzük.
Rövid hűlési idő után az előkészített tölteléket,ami lehet könnyű darát pulykahús pörkölt alapon, de lehet párolt zöldség is - idényzöldségekből - betöltjük a tökbe.
Ha  zöldségekkel töltjük könnyű besamellt készítünk tejszínnel és kevés liszttel vagy keményítővel.
De ha főzőtejszínt használunk, az már tartalmaz keményítőt.
A megtöltött tököt hőálló tálba vagy tepsibe helyezzük és 220 fokos sütőben addig sütjük, amíg a töltelék el nem kezd gyöngyözni.
Tálalhatjuk reszelt sajttal megszórva.

Jó étvágyat hozzá!