
Sárgabarack krém
A finom, kertből szedett barackból készült desszerteknél nincs jobb.
Már is van egy ötletem, hogy mit is csináljunk belőle.
Ezeket szerezd be:
- 1 csésze aszalt sárgabarack
- 375 ml víz
- 1/2 csésze cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 2 csésze (500 ml) tej
- 2 tojássárgája
- 1 csomag zselatin
- 2 tojásfehérje
- 4-5 őszibarack
1. Lépés
Egy kis fazékban keverjük össze az aszalt sárgabarackot, a vizet, a
cukrot és a citromhéjat. Forraljuk fel, fedjük le és főzzük 15 percig.
Főzzünk belőle szirupot és adjunk hozzá annyi vizet, hogy 2 csésze (500
ml) jöjjön ki belőle. Vágjuk az egész barackokat kockákra és tegyük
félre.
2. Lépés
Egy közepes lábasban keverjük el a pudingport, a tejjel, a
sárgabarack sziruppal és tojássárgájával. Főzzük közepes lángon
folyamatos keverés közben, amíg a puding besűrűsödik.
3. Lépés
Tegyük a zselatint hideg vízbe, és hagyjuk állni, amíg megpuhul, majd
adjuk hozzá a forró pudinghoz, és keverjük, amíg feloldódik benne.
Adjunk hozzá apróra vágott barackot.
4. Lépés
Verjük a tojásfehérjét kemény habbá, majd óvatos mozdulatokkal
keverjük hozzá a pudinghoz. Öntsük a krémet üvegtálakba vagy pudingos
poharakba és tegyük hűtőbe egészen addig, ameddig a puding teljesen
megdermed. A tetejét díszítsük barack szeletekkel.
Forrás - Internet
Forrás - Internet