Sárgabarackos csirkemell - kínai recept

Hozzávalók 4 személyre: 4 kisebb csirkemell (vagy 1 nagy pulykamell), összesen 1 kg, 20 db felezett sárgabarackbefőtt, 3 ek. borecet, 2 ek. szójaszósz, 3 ek. ketchup, 1 ek. méz, 1 gerezd fokhagyma, 1 csipet őrölt gyömbér, 1/2 dl olívaolaj, 50 g vaj, só, fehér bors.
A húst kicsontozzuk, lebőrözzük, gyengén kiverjük. 
Az olívaolajat, a borecetet, a szójaszószt, a ketchupot, a mézet, a zúzott fokhagymát, a gyömbért és ízlés szerint sót, borsot habosra kikeverjük, hozzáadunk 12 pépesre elnyomkodott vagy összeturmixolt fél barackot és ezzel a krémmel vastagon megkenjük a hússzeleteket; egymásra tesszük, egy kicsit össze is nyomkodjuk, lefedjük és legalább 1 óra hosszat pácoljuk-érlejük - nem hűtőben!  
Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk a vajat, a hússzeleteket kissé lecsepegtetjük, 
mindkét oldalukon megpirítjuk (5-5 perc elég), 
hozzáadjuk a páclét, a maradék 8 barackot és most már csak rázogatva a serpenyőt, 
éppen csak összeforrósítjuk. 
Párolt mandulás vagy mazsolás rizs kívánkozik mellé.
Megjegyzés: a húst - az eredeti recept szerint - 1 cm vékony csíkokra vágják.
Nekem az a tapasztalatom, hogy szeletben is éppen olyan finom, viszont sokkal mutatósabb!

 Forrás - Lajos Mari - Hemző Károly - 99 Ünnepi étel 33 színes ételfotóval 1990.