A cukrozatlan, tiszta gyümölcslé része az egészséges
táplálkozásnak. A táplálkozási tanácsadók szerint napi 4-5 adag gyümölcs
és fél csésze gyümölcslé az ajánlott mennyiség. A gyümölcsök és
gyümölcslevek rengeteg antioxidánst, tápanyagokat tartalmaznak, amik
segítenek még az olyan súlyos betegségeket is megelőzni, mint a rák. A
szőlőlé és a gránátalma leve igen népszerű és hasonló előnyökre képesek.
A gránátalmalé előnyei
A gránátalma segíthet megelőzni a reumás ízületi gyulladások kialakulását és a verőerek egészségét is biztosítja. Az University of California jelentései szerint a prosztatarák kezelésében is hatékony. A prosztatarákban szenvedőknek napi 3 dl gránátalmalevet kell inniuk és valószínűleg le fogják küzdeni a betegséget. A gránátalma növeli az energiaszintet, jó hatással van a szívre és javítja za immunrendszer egészségét.
Antioxidánsok
A gránátalma antioxidánsai igen hatékonyak a rák elleni küzdelemben, állítják az Utah Állami Egyetem kutatói. Ezenkívül a gránátalma képes lassítani az öregedés folyamatát, harcol a szívbetegségek ellen, segít az Alzheimer-kór gyógyításában. Olyan fontos tápanyagokat tartalmaz, mint a polifenolok, a tanninok, az antocianinok, amikről köztudott, hogy megakadályozzák a DNS károsodását is.
A szőlőlé előnyei
A szőlő is tartalmaz antioxidánsokat, különösen resveratrol, amiről bizonyítot, hogy csökkenti a szívbetegségek kockázatát. A szőlőlé segít megelőzni a mellrák kialakulását.
A gránátalmalé előnyei
A gránátalma segíthet megelőzni a reumás ízületi gyulladások kialakulását és a verőerek egészségét is biztosítja. Az University of California jelentései szerint a prosztatarák kezelésében is hatékony. A prosztatarákban szenvedőknek napi 3 dl gránátalmalevet kell inniuk és valószínűleg le fogják küzdeni a betegséget. A gránátalma növeli az energiaszintet, jó hatással van a szívre és javítja za immunrendszer egészségét.
Antioxidánsok
A gránátalma antioxidánsai igen hatékonyak a rák elleni küzdelemben, állítják az Utah Állami Egyetem kutatói. Ezenkívül a gránátalma képes lassítani az öregedés folyamatát, harcol a szívbetegségek ellen, segít az Alzheimer-kór gyógyításában. Olyan fontos tápanyagokat tartalmaz, mint a polifenolok, a tanninok, az antocianinok, amikről köztudott, hogy megakadályozzák a DNS károsodását is.
A szőlőlé előnyei
A szőlő is tartalmaz antioxidánsokat, különösen resveratrol, amiről bizonyítot, hogy csökkenti a szívbetegségek kockázatát. A szőlőlé segít megelőzni a mellrák kialakulását.
Forrás ~ Internet